33 od petka do utorka

U Mostaru izdana 283 rješenja o samoizolaciji

Od petka (10. srpnja) do utorka (14. srpnja) izdana su 33 rješenja o samoizolaciji
Vijesti / Flash | 14. 07. 2020. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru su izdana 283 rješenja za samoizolaciju i zdravstveni nadzor. Rješenja su izdana od strane sanitarne inspekcije Grada Mostara.

Od petka (10. srpnja) do utorka (14. srpnja) izdana su 33 rješenja o samoizolaciji, navodi Stožer CZ GM.

Podsjetimo, krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva uputio je danas županijskim ministarstvima zdravstva i kriznim stožerima, županijskim upravama za inspekcijske poslove, zavodima za javno zdravstvo i upravama policije MUP-a županija hitan zahtjev za dosljedno postupanje nadležnih županijskih organa vlasti sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kao i Zaključcima koje je Vlada FBiH donijela na sjednici 02.07. usvojivši Informaciju Federalnog ministarstva zdravstva o pogoršanoj COVID-19 epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH.

''U zadnje vrijeme u Federaciji BiH primjetan je veći broj osoba, za koje je utvrđeno da su pozitivni na SARS-CoV-2 koji izaziva COVID-19, a koje se slobodno kreću bez izdanog rješenja o određenoj mjeri od strane nadležnih županijskih organa vlasti sukladno Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Navedeno predstavlja ozbiljnu prijetnju po javno zdravlje, te pogoršava i onako tešku COVID-19 epidemiološku situaciju u Federaciji BiH'', stoji između ostalog u dopisu Kriznog stožera FMZ uz napomenu kako je regulirano da je ''zaštita od zaraznih bolesti dužnost jedinica lokalne samouprave - općina, županija i Federacije BiH, zdravstvenih ustanova, zavoda zdravstvenog osiguranja, nositelja privatne prakse, gospodarskih društava i drugih pravnih i fizičkih osoba''.

Kopirati
Drag cursor here to close