Na više lokacija

U Moskvi zbog prijetnji bombama evakuirano 10 tisuća ljudi

Vijesti / Flash | 13. 09. 2017. u 14:20 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lažne dojave o postavljenim bombama u Rusiji učestale su od početka tjedna na javnim mjestima diljem Rusije, a zbog dojava evakuirani deseci tisuća osoba u Moskvi, izvijestili su ruski mediji.

Prema novinskoj agenciji Ria Novosti, veliki kolodvori Jaroslavski, Kijevski i Kazanski te trgovački centar Gum na Crvenom trgu neka su od javnih mjesta u ruskome glavnome gradu koja su bila evakuirana nakon anonimnih dojava da su na njima postavljene bombe, prenosi Index.hr.

Prijeteći pozivi

U 16,45 po lokalnom vremenu, 13,45 po srednjoeuropskom, prijeteće pozive primila su 23 javna mjesta u Moskvi, rekao je dužnosnik policije za agenciju Ria Novosti.

Moskovske podružnice ministarstva za hitna stanja i ministarstva unutrašnjih poslova ne žele za sada komentirati te informacije.

Ti anonimni pozivi počeli su u ponedjeljak, uglavnom u zapadnom dijelu Rusije i zatim su se u utorak proširili na ostatak zemlje. U srijedu je osim Moskve prijetnje bombaškim napadima primilo nekoliko gradova Sibira i ruskog Dalekog istoka.

Evakuirano preko 40 tisuća ljudi

Prema podacima agencije Ria Novosti evakuirano je ukupno 45.000 osoba.

Prema neovisnoj mrežnoj stranici Meduza, 27 ruskih gradova obuhaćeno je tim uzbunama. Niti jedna bomba nije pronađena.

U Omsku u Uralu je 56 gradova evakuirano u ponedjeljak, a Stavropolj na jugozapadu primio je 42 anonimne dojave o bombama, naglašava Meduza, javlja Hina.

Ruske vlasti nisu do sada javno reagirale na te prijetnje.

Rusija je pojačala mjere sigurnosti nakon atentata u podzemnoj željeznici u Sankt Peterburgu u kojem je 16 osoba ubijeno i više desetaka ranjeno 3. travnja. Ruske vlasti redovno objavljuju da su spriječile planove atentata.

Od početka ruske vojne intervencije u Siriji u rujnu 2015. godine džihadistička skupina tzv. Islamska država i sirijski ogranak Al-Kaide prijetili su Rusiji odmazdom.

Moskovske podružnice ministarstva za hitna stanja i ministarstva unutrašnjih poslova ne žele za sada komentirati te informacije.

Kopirati
Drag cursor here to close