GSS HBŽ

U Livnu tečaj za spašavatelje tragače

Potražni tim Gorske službe spašavanja HBŽ-a sudjelovao na vježbi u Splitu
Vijesti / Flash | 27. 11. 2017. u 21:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja, odnosno njene Komisije za potrage i lavine, u Splitu je proteklog vikenda održan trening potražnih pasa na lokacijama Malačka i vojna baza Divulje na kojem je kao dio Saveza gorskih službi spašavanja (GSSuBiH) sudjelovao i licencirani potražni tim GSS-a Hercegbosanske županije.

Na treningu su rađeni elementi: socijalizacija pasa na helikopter u stanju mirovanja, uvođenje pasa u helikopter, helikopterski let sa psima, rad pasa u spašavanju iz ruševina, uz teorijska predavanja o profiliranju pasa, uvodu u potrage i ulozi pasa u HGSS-u, a nakon teorijskih predavanja i simulacija pristupilo se terenskom radu.

GSS Hercegbosanske županije posvećuje veliku pozornost potražnim psima te zasad ima jedan licenciran potražni tim, uz tendenciju povećanja broja licenciranih potražnih timova, priopćili su iz Vlade HBŽ-a, dodavši kako je uloga pasa od iznimnoga značaja u spašavanju, pogotovo u potražnim akcijama, spašavanju iz ruševina i spašavanju iz lavina.

Najavljeno je kako će GSS Hercegbosanske županije u prosincu organizirati tečaj za spašavatelje tragače, koji će biti održan u Livnu.

Kopirati
Drag cursor here to close