U kućnoj izolaciji pedeset građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja

U kućnoj izolaciji pedeset građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Vijesti / Flash | 17. 03. 2020. u 16:13 Bljesak.info / Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedeset građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja nalazi se u samoizolaciji, a medicinsko osoblje zajedno s pripadnicima policije i civilne zaštite poduzima striktno preporučene mjere zbog pandemije koronavirusa.

U saopćenju za javnost s potpisom načelnika ovog grada Seada Čauševića i direktora JU „Dom zdravlja“ Ejuba Zukića navedeno je da se u toj općini nalazi veliki broj građana koji su boravili ili imaju neku vezu sa zemljama pogođenim koronavirusom, te da je situacija u gradu zadovoljavajuća.

- Sve samoizolirane osobe su evidentirane i upisane u protokole zavoda za javno zdravstvo po preporuci federalnog i kantonalnog kriznog štaba, a svako nepoštivanje naloženih preporuka bit će strogo sankcionirano - naglašeno je.

Upućen je poziv građanima da poštuju mjere i naredbe kriznih štabova na svim nivoima, te da nastave s pružanjem podrške medicinskom osoblju koje nastoji spriječiti pojavu koronavirusa.

Također, građani su zamoljeni da prijave eventualna saznanja o novopristiglim građanima iz zemalja gdje je proglašena pandemija koronavirusa, a koji krše javno objavljena pravila kućne izolacije.

Medicinski timovi i članovi HES službe su na raspolaganju građanima 24 sata, a kordinacija MUP-a, načelnika, općinskih službi i kriznog štaba u općini, svakodnevna.

Kopirati
Drag cursor here to close