Osjetio se i u BiH

U Kozarskoj Dubici oštećeno više objekata, u Kostajnici izvanredno stanje zbog potresa

Načelnik općine obišao zgrade koje su pretrpjele štetu.
Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potres 6,3 stupnja po Richteru, koji je pogodio Petrinju u Hrvatskoj oštetio je više objekata u Kozarskoj Dubici u Bosni i Hercegovini.

“Zabilježena je veća materijalna šteta, radnici su se jako uplašili i istog trenutka su nastojali izaći vani”, ispričala je za Anadoliju Dijana Kondić, direktor Centra za informiranje i kulturu u Kozarskoj Dubici nakon potresa koji se osjetio u ovom gradu.

U Kozarskoj Dubici oštećeno više objekat

“Trenutno smo svi vani, pokušavamo doći do statičara koji bi procijenio stanje, s obzirom da je očigledno vrlo loše kako bismo izmjestili opremu u jedan od objekata koji nam je raspoloživ, to će vjerojatno biti objekt Doma kulture gdje bismo omogućili emitiranje programa Radio-televizije Kozarska Dubica dok ne vidimo što će se dalje događati.”

Istaknula je da je načelnik općine obišao zgrade koje su pretrpjele štetu.

“Potvrdio je da značajnija oštećenja postoje na više objekata u Kozarskoj Dubici u užem centru grada, između ostalog oštećen je jedan od objekta Doma zdravlja gdje je zabilježeno napuknuće u dužini od četiri metra, štetu je pretrpio objekt Zepter hotela, kao i privatni objekti. Više informacija bit će nakon formiranja komisije za procjenu štete koja će danas izaći na teren”, kazala je Kondić i dodala da je najvažnije da prema prvim informacijama nema ljudskih žrtava.

Istaknula je da su gradske vlasti pozvale građane da budu solidarni i da ne podliježu panici.

Foto:Srna / Izvanredno stanje u Kostajnici

Načelnik općine Kostajnica Nikola Janjetović proglasio je danas izvanredno stanje u općini zbog potresa koji je u ovoj općini pričinio materijalnu štetu, a ozlijeđenih nema.

Na svim ulicama su ostaci cigle, fasade i crijepa.

Oglasile su se sirene za uzbunu neposredno nakon potresa.

Vatrogasci su u Kostajnici ugasili šest požara koji su izbili na kućama nakon snažnog potresa. Do požara je došlo nakon što su se urušili dimnjaci na kućama, prenosi Srna.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close