Rezultati istrage

U kovčegu Lecha Kaczyńskog posmrtni ostaci još dvije osobe

Vijesti / Flash | 02. 06. 2017. u 08:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljske vlasti priopćile su da su pronašle posmrtne ostatke više osoba u kovčegu bivšeg predsjednika Lecha Kaczyńskog koji je poginuo u zrakoplovnoj nesreći 2010. godine u Rusiji.

Istraga o nesreći je obnovljena, a u kovčegu poginulog predsjednika su pronađeni dijelovi tijela još dvije žrtve. U kovčezima još 24 poginule osobe pronađeni su posmrtni ostati drugih putnika, priopćeno je.

Neki dužnosnici su od samog početka istrage tvrdi da je eksplozija u zrakoplovu uzrokovala pad, ali za to nije bilo dovoljno dokaza. Debata o uzrocima u Poljskoj još traje, a službeni nalaz prve istrage bio je da je pad uzrokovala greška pilota.

Sada je vladajuća stranka u Poljskoj koju vodi Jarosław, brat blizanac poginulog predsjednika, naredila novu istragu tvrdeći da prva nije provedena u skladu sa zakonom.

Zamjenik glavnog tužitelja je priopćio da je u jednom kovčegu pronađeno jedno tijelo sastavljeno od dva. Gornji dio je pripadao nadbiskupu Mironu Chodakowskom dok je donji dio pripadao vojnom biskupu Tadeuszu Płoskom.

Poljska javnost optužuje Rusiju zbog nonšalantnog odnosa prema tijelima žrtava zrakoplovne nesreće.

Inače, kovčezi žrtava su dopremljeni u Poljsku zapečačeni.

Kopirati
Drag cursor here to close