245 testiranih

U Kantonu Sarajevo 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Kod četiri ranije zaražene osobe retestiranjem je potvrđeno ponovno prisustvo ovog virusa, priopćeno je iz Kantona Sarajevo.
Vijesti / Flash | 30. 06. 2020. u 10:19 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata potvrđeno je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kod četiri ranije zaražene osobe retestiranjem je potvrđeno ponovno prisustvo ovog virusa, priopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Obrađeni su rezultati za 245 testiranih osoba, među kojima je spomenutih 29 bilo pozitivno na ovaj virus, dok je 11 osoba izliječeno.

U izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 25 osoba, koje su vitalno stabilne i nitko nije na respiratoru.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 12.586 osoba.

Do danas je potvrđeno 420 oboljelih osoba, od čega je 127 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještena iz BiH, dok je 283 trenutno aktivnih slučajeva.

Na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS, od 16. do 30. lipnja ove godine naložena je 541 samoizolacija.

Kopirati
Drag cursor here to close