Čović i Ljubić

U HNŽ-u koalicijski dogovor nije proveden, za što će odgovorni snositi sankcije

Vijesti / Flash | 21. 06. 2012. u 06:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedna rukovodeća pozicija ni radno mjesto na bilo kojem nivou vlasti u BiH ne mogu ugroziti suradnju HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, izjavio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović se u srijedu sastao s izaslanstvom HDZ-a 1990 predvođenom predsjednikom Božom Ljubićem sa kojim je razgovarao o problemima u koalicijskoj suradnji na nižim nivoima vlasti u Federaciji BiH.

Stranački predsjednici ocijenili su da koalicijski dogovor postignut nakon općih izbora 2010. godine nije propao, ali da u Hercegovačko-neretvanskom kantonu nije proveden, za što će odgovorni snositi sankcije.

"Dolazimo na ono što smo mi zagovarali prije godinu i po dana. Nisam sretan što to dolazi sada i na ovakav način. Daleko zadovoljniji bili bismo da su naši legitimni zahtjevi uvaženi prije godinu i po dana. Danas ne bi imali ove probleme. Međutim, bolje ikad nego nikad", rekao je Ljubić novinarima.

On je istaknuo da problema u suradnji dva HDZ-a ima u Mostaru, ali i drugim mjestima, te da te probleme ne treba stavljati pod tepih, već o njima otvoreno razgovarati.

Kantonalni odbor HDZ-a 1990 u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pokrenuo je inicijativu za redefiniranje odnosa na svim nivoima sa HDZ-om zbog, kako su naveli, grubog kršenja sporazuma o koalicijskoj suradnji i zbližavanja sa SDP-om.

Kopirati
Drag cursor here to close