Nema kršenja

U HBŽ-u, ŽZH-u i Posavini svi se pridržavaju mjera izolacije?

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u subotu do 15 sati izdano je 813 rješenja za samoizolaciju, dok su 32 osobe prekršile mjere izolacije.
Vijesti / Flash | 22. 03. 2020. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županiji Zapadnohercegovačkoj, Hercegbosanskoj i Posavskoj u subotu do 15 sati niti jedna osoba nije prekršila mjere izolacije izdane zbog aktualne pandemije koronavirusom, podaci su Ministarstva sigurnosti BiH.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije u subotu do 15 sati izdano je 813 rješenja za samoizolaciju, dok su 32 osobe prekršile mjere izolacije.

Rekorder po broju izdanih rješenja je Zeničko-dobojska županija gdje je izdano 1.970 (HES) rješenja, od čega 599 osobe pod nadzorom Federalne uprave za inspekcijske poslove. Tek jedna osoba je dobila prekršajni nalog zbog nepoštivanja rješenja.

Potom slijedi Županija Središnja Bosna s ukupno 1.592 rješenja. U toj županiji bilo je 33 kršenja mjere izolacije, 4 osobe napustile izolaciju, u 15 slučajeva vozači kamiona, 4 slučaja nisu pronađeni na adresi, 4 slučaja napustili mjesto uz dozvolu te 6 osoba bez obrazloženja.

Treća po brojnosti je Unsko-sanska županija sa 1.534 osobe, s 6 osoba ne pridržava rješenja, a jedna osoba je zaradila kaznenu prijava.

U Tuzlanskoj županiji do 15 sati bilo je 707 izvršenih kontrola, a u kućnoj izolaciji nalazi se 4.314 osoba. Onih koji ne poštuju odredbe je 48.

Sarajevska županija izdala je 580 rješenja pod izolacijom, a tri osobe je ne poštuju. Hercegbosanska županija izdala je 153 rješenja, ali nema podataka o prekršiteljima izolacije.

Županija Posavska zabilježila je 67 ulazaka stranih državljana, od čega su četiri nove osobe u izolaciji. Nitko nije prekršio rješenje, a nitko nije prekršio ni u Županiji Zapadnohercegovačkoj, gdje u subotu do 15 sati izdano tek dva rješenja.

Prema podacima Granične policije BiH, koje je dostavilo državno ministarstvo sigurnosti, do 15 sati u subotu u Bosnu i Hercegovinu ušla je 5.621 osoba, od kojeg broja je više od polovice bh. državljana. U istom razdoblju državu je napustilo 3.105 osoba, uglavnom stranaca.

Kopirati
Drag cursor here to close