HBŽ prioritet

U HBŽ-u preko 85 km2 minsko sumnjivih područja, potpisana lista prioriteta

Direktor Uprave civilne zaštite Željko Marijan potpisao je listu prioriteta za 2019. godinu
Vijesti / Flash | 06. 12. 2018. u 16:33 Bljesak.info
Kopirati

Direktor Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ) Željko Marijan održao je u četvrtak u zgradi županijske vlade u Livnu koordinacijski sastanak s predstavnicima Centra za uklanjanje mina u BiH na kojem je, uz ostalo, istaknuto kako u HBŽ-u minsko sumnjivih područja ima ukupno 85,84 km2. 

Sastanku su nazočili šef Centra za uklanjanje mina u BiH (BH MAC) Regionalnog ureda (RU) Mostar Ivica Brkić, operater u BH MAC RU Mostar Jure Karlušić, inspektor kontrole i kvalitete BH MAC-a RU Mostar Dragan Šotra i općinski koordinatori za razminiranje Hercegbosanske županije. 

Razgovarano je o aktivnostima urađenim u proteklom razdoblju, završenim projektima i onima koji su u fazi realizacije, a također se govorilo i o međusobnoj suradnji BH MAC-a RU Mostar s općinskim koordinatorima za razminiranje HBŽ-a kako bi se prioritetna minsko sumnjiva područja što kvalitetnije i uspješnije odradila, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a. 

Direktor Uprave civilne zaštite Željko Marijan potpisao je listu prioriteta za 2019. godinu koju će usvojiti Vijeća ministara BiH, a u priopćenju se navodi kako u HBŽ-u minsko sumnjivih područja ima ukupno 85,84 km2. 

Među ostalim, razgovaralo se i o obilježavanju znakova na terenu i obnavljanju znakova na minsko sumnjivim područjima, a razmjenom informacija zaključeno je da se može doći do još uspješnijeg rada na razminiranju minsko sumnjivih područja čime će se povećati i sigurnost žitelja ne samo u blizini tih područja, stoji u priopćenju.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati