GSSuBiH

U Grudama održana savezna vježba gorskih službi spašavanja

U saveznoj vježbi gorskih službi spašavanja, održanoj u Grudama, sudjelovalo je 70 spašavatelja iz devet stanica GSSuBiH te pripadnici FUCZ
Vijesti / Flash | 06. 11. 2017. u 07:02 Bljesak.info
Kopirati

 U organizaciji GSS-a Grude na lokaciji Peć-Mlini uspješno je završena dvodnevna ''Savezna vježba ljetnih tehnika spašavanja'' u kojoj je sudjelovalo 70 pripadnika iz devet stanica Gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini (GSSuBiH) te pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

 Voditelj ove pokazne vježbe stjenskog spašavanja unesrećenog i izvlačenje i transport bio je Miro Bilić pročelnik GSS-a Grude. Osim GSS-a Grude iz Županije Zapadnohercegovačke u vježbi su sudjelovali i pripadnici GSS-a Široki Brijeg i HGSS-a Posušje županijskih službi za zaštitu i spašavanje s visina i nepristupačnih mjesta, a kao promatrači nazočili su i pripadnici GSS-a (u osnivanju) Ljubuški. U vježbi su sudjelovali i GSS HBŽ, GSS Jablanica, HGSS Čitluk, HGSS Mostar, te kao promatrači i pripadnici GSS-a (u osnivanju) Čapljina te gosti iz Republike Hrvatske.

 Prvog dana vježbe (subota) na sedam lokacija su se radile tehnike stijenskog spašavanja, po radionicama, a koje su vodili instruktori i instruktorski kandidati GSSuBiH. Svi sudionici vježbe su prošli sve tehnike.

 Među građanima koji su nazočili pokaznoj vježbi bili su i načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj sa svojim pomoćnicima, te ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

 

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.