Grude

U Gorici svečano otvoren novosagrađeni vatrogasni dom

Vatrogasni dom se prostire na 130 četvornih metara s garažom za dva vatrogasna vozila, garderobom, mokrim čvorom, kuhinjom i prostorijom za sastanke.
Vijesti / Flash | 23. 05. 2021. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanim presijecanjem vrpce otvoren je novosagrađeni vatrogasni dom Dragovoljnog vatrogasnog društva Gorica.

Vrpcu su presjekli Darko Paradžik Brajo predsjednik DVD-a Gorica i dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na samom početku svečanosti otvorenja vatrogasnog doma u ime  predsjednika i pripadnika DVD-a Gorica nazočne je prigodnim riječima pozdravio dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

''Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara, a ove godine obilježavamo i 20. obljetnicu osnutka DVD-a Gorica i svečano otvaramo ovaj vatrogasni dom. Ovo je veliki dan za vatrogastvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj'', rekao je između ostalog Martinović, te dodao: ''Brajo uistinu živi vatrogastvo 24 sata na dan, to sam rekao puno puta i ponovit ću da je Brajo zaštitni znak dobrovoljnog vatrogastva u našoj Županiji, ali i puno šire''.

Foto: PR / U Gorici svečano otvoren novosagrađeni vatrogasni dom 

U svom obraćanju Ljubo Grizelj, načelnik Općine Grude, je između ostalog istaknuo važnost dobrovoljnog vatrogastva i zadovoljstvo što je Brajo u širem okruženju prepoznat po svojim aktivnostima u razvoju dobrovoljnom vatrogastva u širem okruženju.

Načelnik Grizelj i predsjednica Opcinskog vijeca Grude Franka Zorić su predsjedniku Darku Paradžiku Braji predali bon u vrijednosti 2.000,00 KM.

Podijeljene su zahvalnice za sve one koji su na bilo koji način pomogli izgradnju vatrogasnog doma. Zahvalnice je podijelio Darko Paradžik Brajo predsjednik i utemeljitelj DVD-a Gorica.

''Ovo je dan za pamćenje. Od srca hvala svima koji su nam pomogli da sagradimo ovaj vatrogasni dom'', rekao je skromni i samozatajni Brajo.

Vatrogasni dom se prostire na 130 četvornih metara s garažom za dva vatrogasna vozila, garderobom, mokrim čvorom, kuhinjom i prostorijom za sastanke.  

Uz nazočnost brojnih gostiju, donatora i sponzora svečanosti su nazočili vatrogasci s područja Hercegovine i Dalmacije, načelnici općina Grude i Posušje gospoda Grizelj i Begić, predsjednica Općinskog vijeća Franka Zorić...

Kopirati
Drag cursor here to close