Nema okupljanja

U Drvar s gostima iz Srbije stigle i zabrane

Tom se zapovijed također propisuje nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima uz obavezno držanje rastojanja od jednog metra.
Vijesti / Flash | 28. 07. 2020. u 19:29 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog većeg broja dolazaka osoba iz Srbije na područje Drvara načelnica te općine i zapovjednica općinskog Kriznog stožera Dušica Runić donijela je zapovijed o zabrani okupljanja na otvorenom i zatvorenom prostoru u trajanju od 15 dana počevši od 28. srpnja 2020. godine.

Tom se zapovijed također propisuje nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima uz obavezno držanje rastojanja od jednog metra, dok se isto odnosi i na otvoreni prostor ako se ne može držati rastojanje od dva metra.

Županijska ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Vasilija Broćeta istaknula je da epidemiološka situacija u općini Drvar nije zabrinjavajuća s obzirom da je zabilježeno osam slučajeva covida-19.

- Broj zaraženih osoba nije alarmantan, ali smo informirani na zadnjem održanom sastanku Kriznog stožera da je na područje ove općine tijekom proteklih dana pristiglo oko dvije tisuće osoba, uglavnom iz Srbije, gdje epidemiološka situacija nikako nije dobra - istaknula je ministrica te je dodala kako je iz predostrožnosti donesena odluka o zabrani okupljanja.

Inače, na području Hercegbosanske županije trenutno je 12 aktivnih slučajeva covida-19, dok je od početka epidemije zabilježeno ukupno 59 covid-pozitivnih osoba od kojih su dvije, obje iz Livna, preminule.

Kopirati
Drag cursor here to close