Spašavanje turističke sezone

U Crnu Goru se može iz Srbije, BiH, Kosova, Albanije...

Ublažavanje mjera koncipirano je uz uvažavanje trenutne razine obolijevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja, te nakon konzultacija sa predstavnicima turističkog gospodarstva i udruženja hotelijera i ugostitelja.
Vijesti / Flash | 15. 08. 2020. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crna Gora otvorila je danas granice za državljane zemalja regije, a u tu zemlju je omogućen ulazak i rezidentima Sjedinjenih Američkih Država uz odgovarajući PCR ili ELISA test. Istovremeno, ugostiteljski objekti će raditi sat duže, do jedan sat iza ponoći.

"Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), da u skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije u državama naše regije omogući ulazak u Crnu Goru rezidentima svih država regije, kao i rezidentima Sjedinjenih Američkih Država uz odgovarajući PCR ili ELISA test", priopćio je sinoć NKT.

Ublažavanje mjera koncipirano je uz uvažavanje trenutne razine obolijevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja, te nakon konzultacija sa predstavnicima turističkog gospodarstva i udruženja hotelijera i ugostitelja.

"Rezidenti Sjedinjenih Američkih Država, Republike Srbije, Republike Kosova, Republike Albanije, Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije, kao i državljani naše zemlje koji su boravili u navedenim državama mogu ući u Crnu Goru uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus ili pozitivan rezultat antitijela na novi koronavirus klase IgG dobijen ELISA serološkim testom, koji nije stariji od 72 sata, te uz uvjet da u razdoblju od 15 dana prije ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru", navode iz NKT-a.

Obveza posjedovanja testa, kako pojašnjavaju, ne odnosi se na djecu do navršene pete godine života, prenosi RTCG.

"Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo, Albanija, BiH i Sjeverna Makedonija) pod jednakim navedenim uvjetima kao i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru", navode iz NKT-a.

U skladu sa stabilizacijom epidemiološke situacije produžen je rad ugostiteljskih objekata do jedan sat iza ponoći.

Kopirati
Drag cursor here to close