Amina Bečić

U bilo koji segment društva da "zagrebemo", naići ćemo na korupciju

Vijesti / Flash | 14. 10. 2016. u 11:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi Dani otvorenih vrata u partnerskim općinama Antikorupcijske mreže u BiH - ACCOUNT održani su danas u Sarajevu, Doboju, Trebinju, Goraždu i Tomislavgradu u organizaciji članica Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

Kako ističe liderica komponente za besplatno- pravnu pomoć Udruženja INFOHOUSE Amina Bečić, postoje predrasude da su građani obeshrabreni, te kao prijavitelj korupcije vi se suočavate sa čitavim sistemom, zbog tog razloga Mreža ACCOUNT dovela je čitav tim pravnika koji bi pomogli građanima da se iznesu s cijelim procesom.

''U proteklih godinu dana Mreža ACCOUNT je radila na 25 slučajeva i tri slučaja su riješena, a ostali su još u procesu'', istaknula je Bečić.

Naglasila je i da gdje god 'zagrebemo' u bilo koji segment društva, naići ćemo na korupciju.

Građani će danas, ukoliko žele, dobiti usluge besplatne pravne pomoći, ali i prijaviti slučajeve korupcije koji će biti proslijeđen pravnom timu za pružanje besplatne pravne pomoći Mreže ACCOUNT-a.

Dani otvorenih vrata, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realiziraju se u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja više od 70 organizacija civilnog društva u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close