Mektić

U BiH je sada oko 2500 ilegalnih migranata, manje u odnosu na srpanj

Prema podacima policijskih agencija od početka godine do 15. kolovoza u BiH je ušlo oko 10.800 ilegalnih migranata.
Vijesti / Flash | 17. 08. 2018. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini trenutačno boravi između 2000 i 2300 ilegalnih migranata što je znatno smanjenje u odnosu na srpanj, izjavio je u petak ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Prema podacima policijskih agencija od početka godine do 15. kolovoza u BiH je ušlo oko 10.800 ilegalnih migranata. Mektić je na konferenciji za novinstvo u Banjoj Luci ustvrdio da je stanje ilegalnih migracija ipak pod punim nadzorom, a smanjenje priljeva migranata rezultat je pojačane kontrole granice jer je u Srbiji koncentrirano na tisuće onih kojima je cilj putovati na Zapad preko BiH.

"Mi ove migracije stavljamo pod nadzor i sigurno njima upravljamo", kazao je Mektić.

Potvrdio je da će migranti ubuduće biti smještani u centre koji će biti uspostavljeni u Bihaću, Velikoj Kladuši i Cazinu te istaknuo da je to pitanje konačno riješeno.

Hrvatska policija nije dala potpune podatke kada je  izvijestila o 2500 migranata koji su od početka godine otkriveni pri pokušaju ulaska u BiH, istaknuo je Mektić. Njegova je neizravna tvrdnja koja proistječe iz predstavljenih brojki kako je u Hrvatsku praktično uspjelo ući do osam tisuća ilegalnih migranata.

"Ili ih (hrvatska policija) nisu otkrili ili nisu dali točne podatke", ustvrdio je Mektić.

Policija u BiH poduzima intenzivne provjere kako bi otkrila one među ilegalnim migrantima koji su umiješani u kriminalne aktivnosti,  a dio tih mjera bila je i policijska racija provedena u četvrtak na području Biaća kada su uhićene dvije osobe umiješane u razbojništva i krijumčarenje drogom, istaknuo je Mektić.

Kazao je da je do sada uhićeno više od trideset osoba za koje je istragama utvrđeno da su krijumčarili migrante preko teritorija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close