Inicijativa mladih

U Beogradu napadnuti mladi koji su odavali počast žrtvama Srebrenice

Vijesti / Flash | 11. 07. 2017. u 20:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počast žrtvama genocida u Srebrenici na 22. godišnjicu održali su i predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava koji su zapalili svijeće pored fontane u Andrićevom trgu u Beogradu.

Usprkos velikom policijskom osiguranju, napali su ih članovi desničarskih organizacija koji su ih gađali kirurškim rukavicama napunjenim vodom.

Predstavnici Inicijative mladih su nosili transparent "Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici" i table sa brojem 8.372 kako bi ukazali na broj žrtava. Desničari koji su ih napali okupili su se u Ulici kralja Milana.

Incident je prekinut nakon što je predsjednik Udruženja obitelji otetih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić preko megafona pozvao desničare da "budu dostojanstveni", piše B92.

Spasić je predstavnike Inicijative mladih nazvao plaćenicima, a njegovi istomišljenici su preko megafona čitali imena ubijenih Srba na području Srebrenice i uzvikivali "Ratko Mladić".

Direktorica Inicijative mladih za ljudska prava Anita Mitić kazala je novinarima da je važno održati kontinuitet obilježavanja genocida u Srebrenici u Beogradu i da mladi jasno poručuju da neće dozvoliti da žrtve budu zaboravljene.

Ipak, smatra da je stanje u Srbiji "iz godine u godinu sve gore", što je, ističe, posebno vidljivo iz činjenice da su na komemoraciju u Potočare otišli samo predstavnici opozicije.

Kopirati
Drag cursor here to close