Isto k'o u nas

U Beču postoji više od 400 lokacija s besplatnim internetom

Vijesti / Flash | 17. 08. 2017. u 06:30 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Beču postoji više od 400 lokacija na kojima građani, ali i turisti imaju besplatan pristup internetu. Lokacije obuhvaćaju turistički posjećena mjesta i mjesta velikih događan ja u Beču. Tko želi provjeriti svoju poštu ili surfati internetom na željezničkoj postaji, može to učiniti preko ''wien.at Public WLAN''.

Beč je 2015. godine odlučio izgraditi mrežu s javnim internetom na 400 lokacija na području grada, a taj cilj je sada ostvaren. Magistratski odjel grada Beča, koje je zaduženo za javno osvjetljenje, vodi računa i o priključcima za besplatan internet koji su montirani na rasvjetu i semafore. Na taj način se koristi već postojeći sustav prenosa podataka, što predstavlja veliku uštedu troškova.

Internet se najviše koristi na deset lokacija kod skupštine grada. Na Dunavskom otoku se također bilježi veliki protok, pogotovo u vrijeme manifestacija kao što su Festival na Dunavskom otoku ili Svjetsko prvenstvo u odbojci na pjesku.

Po pristupu internetu automatski se otvara stranica s korisnim informacijama kao što su plan grada ili gastronomska ponuda u blizini lokacije gdje se nalazite. Podaci pokazuju da Bečlije i turisti podjednako koriste mogućnost koju im grad nudi.

Popis lokacija s besplatnim internetom možete pogledajte OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close