Policijska akcija

U akciji 'Piramida' 18 uhićenih dilera, pretresi na 23 lokacije

Akcija je usmjerena na suzbijanje kaznenih djela zloupotrebe opojnih droga.
Vijesti / Flash | 10. 10. 2017. u 11:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U policijskoj akciji kodnog naziva "Piramida“ slobode je lišeno 18 osoba zbog  kaznenih djela zloupotrebe opojnih droga - potvrdio je direktor policije RS-a Darko Ćulum.

Izvršeni su i pretresi na 23 lokacije te oduzeta određena količina opojnih droga, 23 grama kokaina, 95 grama heroina, 1.425 grama marihuane i 32 grama speeda.

U akciju su bile uključene policijske uprave Banje Luka, Prijedora i Istočnog Sarajeva, a, kako je rekao, asistenciju su pružili i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sanskog Mosta i Visokog.

Načelnik Uprave MUPRS-a za organizirani i teški kriminalitet Darko Ilić je na izvanrednoj konferenciji za novinare naveo da su uhićeni od ranije poznati policiji, te da su u pitanju uglavnom dileri, koji su već osuđivani za kazneno djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

Ilić je potvrdio da je priprema akcije počela u travnju.

''Bazirali smo se na uličnu prodaju droge. Nismo išli ka oduzimanju veće količine droga. U proteklih šest mjeseci bilo je 20 primopredaja droga od prodavača ka ovisniku. Droga je dolazila iz Sarajeva i Sanskog Mosta ka Banja Luci gdje se prodavala na banjalučkim ulicama'', naveo je Ilić.

Uhićeni će biti predati u nadležnost tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close