Akcija 'Krupa'

Uhićenja u Čapljini: Bivši policajac bjegunac ucjenjivao majku i dijete

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na dvije lokacije na području općine Čapljina i uhićene dvije osobe iz Čapljine.
Vijesti / Flash | 25. 07. 2019. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u okviru operativne akcije kodnog naziva „Krupa“ danas u Čapljini uhitili dvije osobe - bivšeg policijskog službenika Specijalne policijske jedinice MUP-a RH, inicijala J.M. (1977) za kojim je na snazi više potjernica i naloga za uhićenje izdatih od sigurnosnih organa iz Hrvatske i Njemačke, a drugi uhićeni je osoba inicijala J.M. (1968). 

Cilj akcije, koja je realizirana u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i nadzorom Županijskog tužiteljstva Zapadno-hercegovačke županije, je dokumentiranje osoba koje se dovode u vezu sa kaznenim djelom „Iznuda“ iz člana 295. stav 2. Kaznenog zakona Federacije BiH. 

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršeni su pretresi stambenih objekata na dvije lokacije na području općine Čapljina i uhićene dvije osobe iz Čapljine.  

Navedene osobe se sumnjiče da su unazad osam dana zahtijevali od osobe iz Hrvatske novčani iznos od 250.000 eura, a pri tome joj upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo nje i njenog malodobnog djeteta. 

Prilikom uhićenja  i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja predmetnog kaznenog  djela, a koji će biti dokaz u kaznenom postupku. 

Uhićenja će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Županijskom tužiteljstvu Zapadno-hercegovačke županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu. 

Asistenciju prilikom provođenja tih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija  Bosne i Hercegovine, a kako je iz Federalne uprave policije najavljeno, bit će nastavljene aktivnosti na realizaciji te operativne akcije.

Dnevni avaz iz izvora bliskih istrazi saznaje da je uhapšeni bivši hrvatski specijalac Josip Menalo. On ima dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske i traži se zbog oružanog razbojništva u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Menalo i njegov pomagač, a riječ je o ženi, sumnjiče se da su od jedne osobe u Hrvatskoj htjeli iznuditi 250.000 eura, a pri tome su joj upućivali ozbiljne prijetnje po život i tijelo nje i njenog maloljetnog djeteta.

On je odranije poznat organima gonjenja zbog više kaznenih djela.

Kopirati
Drag cursor here to close