Nezakonita dodjela traktora

Izvještaj predan Tužiteljstvu: Obećavao donaciju, a uzimao novac

Tužiteljstvu podneseno izvješće protiv I.M. za nezakonitu dodjelu traktora
Vijesti / Flash | 03. 04. 2019. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) podnio je izvješće Županijskom tužiteljstvu u Livnu o počinjenom kaznenom djelu protiv 54-godišnjeg I.M. rođenom u Tomislavgradu, a nastanjenim u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "primanje nagrade ili drugog oblika za trgovinu utjecajem".

U izvješću se navodi da je imenovani koristeći se svojim utjecajem, predsjednika Povjerenstva za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme iz donacije Narodne Republike Kine državi Bosni i Hercegovini kao i predsjednika Povjerenstva za provjeru kapitalnih ulaganja, nezakonito sebi pribavio imovinsku korist na način da je dvjema osobama s područja Glamoča, obećavao da će omogućiti donaciju, točnije radne strojeve (traktore sa svim priključcima) koje je u narednom razdoblju trebala donirati NR Kina, piše Fena.

Za uzvrat, spomenuti su dali 10 posto od vrijednosti radnih strojeva - traktora, kako bi dobili donaciju, navodi se u priopćenju MUP-a HBŽ-a.

Inače, širom Federacije BiH jučer je počela zapljena kineskih traktora koji su nezakonito prodani, a što je utvrđeno u policijskoj akciji kodnog naziva "Farmer". Ovi traktori su dio donacije iz Kine iz 2014. godine, a u okviru pomoći stanovništvu pogođenom u poplavama koje su se desile te godine.

Kopirati
Drag cursor here to close