Slučaj Memić

Tužiteljstvo zatražilo pritvor za Dupovca i Mutapa

Prema Tužiteljstvu, Dupovac i Mutap su zajedno pomogli počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela te ih je nepoznata osoba združila u organiziranu kriminalnu grupu.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2021. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Suda BiH pritvor za policijskog službenika Hasana Dupovca te Zijada Mutapa, koji se terete za organizirani kriminal i trgovinu dokazima u slučaju "Dženan Memić".

Pritvor za dvojicu osumnjičenih zatražen je zbog straha da bi mogli utjecati na svjedoke, kao i da bi njihovo puštanje na slobodu moglo dovesti do narušavanja javnog reda i mira znajući kakvu je pažnju ovaj slučaj imao u javnosti.

Prema Tužiteljstvu, Dupovac i Mutap su zajedno pomogli počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela te ih je nepoznata osoba združila u organiziranu kriminalnu grupu.

Tužitelj očekuje da će se govoreći o organiziranom kriminalu u ovom slučaju, istraga u narednih 30 dana proširiti na bar još tri lica, prenosi BHRT

Krivica Dupovca i Mutapa je, prema Tužiteljstvu, trgovina dokaznim materijalom, odnosno sumnjiče ih da su pokušali pronaći i otkupiti zeleni “renaulat clio” za koji postoji vjerojatnoća da je bio na mjestu događaja kobne večeri kada je stradao Dženan Memić.

Ovaj automobil je isključen iz dokaza, a branitelj Dupovca, odvjetnik Ermin Gačanović poručio je da osumnjičeni nije mogao sam isključiti nijedan predmet iz dokaznog materijala te naglasio kako je ovaj automobil forenzika izbacila po principu isključivanja predmeta zbog sumnje da nemaju povezanost sa slučajem.

Odvjetnici također smatraju kako su osumnjičeni imali sasvim dovoljno vremena, pet godina, da utječu na svjedoke, zbog čega je ovaj razlog za pritvor neosnovan.

Oni su obrazloženje Tužiteljstva za određivanje pritvora ocijenili kao neosnovano, nejasno i loše napisano, kao i da je istraga politički motivirana te predložili mjere zabrane.

Sudac će odlučiti o određivanju pritvora u naredna 24 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close