Održano ročište

Tužiteljstvo traži produženje pritvora osumnjičenima za pomaganje Sejfoviću

Tužiteljstvo KS traži produženje pritvora osumnjičenima za pomaganje Sejfoviću
Vijesti / Flash | 02. 10. 2017. u 22:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište u predmetu protiv šest osoba koje se sumnjiče da su pritvoreniku Amelu Sejfoviću pomogle u bijegu iz KPZ-a Miljacka u Sarajevu.

Tužiteljstvo Kantona Sarajevo zatražilo je produženje pritvora za šestoricu osumnjičenih u ovom predmetu: uposleniku KPZ-a Nikolu Simiću, medicinskom tehničaru u KPZ-u Igoru Milošu, te Amiru Ibrahimiju, Mirzi Fazliću, Sanjinu Borčaku i Dževadu Haziću.

Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za Simića zatraženo i zbog opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi došlo do uznemirenja javnosti, javlja Klix.ba.

Miloš se tereti da je krio pištolj koji je dao Sejfoviću, a Simić da nije pretresao Sejfovića prilikom izlaska iz ćelije u šetnju. Tužiteljstvo KS ih sada tereti i za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Za stražara Armina Delalića Tužiteljstvo KS je predložilo ukidanje pritvora i određivanje mjere zabrane obavljanja službene dužnosti.

Nikola Simić i Armin Delalić su osumnjičeni za djelo protuzakonito oslobođenje osobe lišene slobode, a Igor Miloš je osumnjičen za omogućavanje bijega osobe kojoj je oduzeta sloboda.

Simiću, Milošu i Delaliću je određen jednomjesečni pritvor 5. rujna, Ibrahimi i Hazić su u pritvoru od 7.9., Fazlić od 8.9, a Borčak od 10. rujna.

Amel Sejfović je pobjegao 3.  rujna, a uhvaćen je u selu Buci kod Visokog nakon osam dana bijega.


Kopirati
Drag cursor here to close