Osnovana sumnja

Tužiteljstvo: Dragičević ugrozio Lukača

Nakon ispitivanja postupajućeg tužitelja, Dragičević je, kako dodaju, pušten da se brani sa slobode.
Vijesti / Flash | 26. 12. 2018. u 11:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka danas su potvrdili da iz dostavljenog izvještaja i priloženih dokaza proizilazi postojanje osnovane sumnje da je osumnjičeni Davor Dragičević (1969.) počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača. 

Nakon ispitivanja postupajućeg tužitelja, Dragičević je, kako dodaju, pušten da se brani sa slobode. 

''I pored toga što postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio predmetno kazneno djelo, nisu ispunjeni posebni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora predviđeni u članu 197. Zakona o kaznenom postupku Republike Srpske. Dalji tok kaznenog postupka nastavit će se u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku RS'', navodi se u priopćenju iz Okružnog javnog tužiteljstva. 

Nakon obavljene policijske kriminalističke obrade, tom tužiteljstvu je danas dostavljen izvještaj protiv osumnjičenog Davora Dragičevića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ugrožavanje sigurnosti počinjeno na štetu ministra MUP-a RS Dragana Lukača. 

Dragičević je u tužiteljstvo sproveden oko 08.00 sati radi ispitivanja, pušten je oko 11 sati, a tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage.

Kopirati
Drag cursor here to close