Tužiteljstvo BiH

Tužiteljstvo diglo ruke od Dodika

Vijesti / Flash | 02. 02. 2016. u 19:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je sredinom siječnja donijelo odluku o provođenju istrage protiv čelnika republike Srpske i Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorda Dodika, Tužiteljstvo BiH ju je naknadno i povuklo, tvrdi Večernji list.

Naime, Večernjak je, pozivajući se na informacije iz Tužiteljstva, objavio kako je povučena naredba o pretresu objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Raniji nalog da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi Dodik bila je izdana 14. siječnja.

''Inicijativa o uhićenju Dodika je prema određenim izvorima trebala poslužiti da se umiri bošnjačka javnost, poslije određivanja pritvora lideru SBB-a Fahrudinu Radončiću. Kako se u javnosti do sada spominjalo, istragu protiv Milorada Dodika u potaji vodi više tužitelja premda je voditelj Odjela za organizirani kriminal Božo Mihajlović ustvrdio kako formalne istrage nema'', navodi Večernji list.

Večernjak navodi i kako je ''zanimljivo kako je u više navrata državni ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, iz redova SDS-a, koji formalno ne bi trebao imati nikakve veze sa SIPA-om i Tužiteljstvom BiH, najavljivao kako će Dodik biti uhićen te da za to ima dovoljno dokaza''.

Podsjećamo, nakon uhićenja lidera SBB-a Fahrudina Radončića u javnost su procurile informacije kako bi Tužtieljstvo trebalo pokrenuti i istragu protiv Dodika. Pojednini mediji u Srpskoj objavili su ovu informaciju pozivajući ne na visoke izvore u pravosuđu BiH.

No, unatoč tvrdnjama o ekskluzivnim saznajima Večernjaka, treba podsjetiti da je Tužiteljstvo BiH već nakon samih objava o lisicama spremnim za Dodika, objavilo kako je riječ o neistinitoj informaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close