promijenili mišljenje

Tužiteljstvo BiH uputilo žalbu Sudu, Radončić prekršio mjere zabrane

Vijesti / Flash | 19. 02. 2016. u 10:15 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog, kako navode, kršenja mjera zabrane koje su mu određene nakon puštanja iz pritvora, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine uputilo je žalbu Sudu Bosne i Hercegovine na odluku o ukidanju pritvora Fahrudinu Radončiću, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH.

"Bili smo zadovoljni određivanjem kućnog pritvora, ali zbog kršenja mjera zabrane od strane optuženog, uložili smo žalbu na navedenu odluku", istaknuli su iz Tužiteljstva BiH.

Njegov odvjetnik Asim Crnalić rekao je "Nezavisnim" da je on dobio informciju o žabi Tužiiteljstva, ali da ne zna zbog čega je Tužiteljstvo promijenilo mišljenje, jer su 17. veljače kada je Radončić pušten iz pritvora iz Tužiiteljstva izjavili da su zadovoljni odlukom Suda i mjerama zabrane.

Ako kažu zbog čega je upućena žalba, mogli bi naljutiti Apelacijsko vijeće.

Crnalić je izjavio da će u 12 sati predati žalbu Sudu BiH, a na novinarski upit na što konkretno će se žaliti, on je rekao da ne bi bilo dobro da kaže jer ne želi izazvati ljutnju kod Apelacijskog vijeća.

"Kad upoznam Sud s našom žalbom, onda ću o tome obavjestiti javnost", rekao je Crnalić.

Prema mjerama zabrane, Radončiću je izrečena zabrana napuštanja adrese boravišta (uz obavezu ovlaštenih službenih osoba da kontroliraju poštivanje ove mjere dva do tri puta dnevno, te uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabranu izdavanja novih putnih isprava, kao i zabranu korištenja osobne iskaznice za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine) i zabrana sastajanja sa svim svjedocima koji su već saslušani kao i približavanje tim svjedocima na udaljenosti ispod 100 metara, te zabrana međusobnog kontaktiranja i sastajanja sa s optuženim u ovom kaznenom predmetu, te zabrana kontaktiranja sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija na okolnosti koje se tiču ovog kaznenog postupka, piše Anadolija.

Prema potvrđenoj optužnici Suda BiH, Fahrudin Radončić i Bakir Dautbašić optuženi su za kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz člana 249. stav 1., kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 1. i stav 2. i kazneno djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 219a. stav 1., Bilsena Šahman za kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz člana 249. stav 2. i kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 1., a optuženi Zijad Hadžijahić za kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela iz člana 249. stav 2., kazneno djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 2. i kazneno djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem iz člana 219. stav 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.


Kopirati
Drag cursor here to close