Hamzabegović Sena

Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu zbog financiranja terorističkih aktivnosti

Tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Hamzabegović Sene, rođene 1960. godine u Tuzli, državljanka BiH i Švicarske, koja se nalazi u pritvoru.
Vijesti / Flash | 07. 09. 2021. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Optužena Hazabegović Sena (1960.), tereti se da je u više navrata, novac u ukupnom iznosu od oko 230 000 KM, uputila za financiranje terorističkih aktivnosti i djelovanje državljana BiH u okviru struktura koje su proglašene terorističkim organizacijama i formacijama, na stranim ratištima Sirije i Iraka.

Tužitelj Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Hamzabegović Sene, rođene 1960. godine u Tuzli, državljanka BiH i Švicarske, koja se nalazi u pritvoru, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optužena se tereti da je u razdoblju od 2013. do 2018. godine, u više navrata, sudjelovala u prikupljanju i pružanju financijske pomoći, za potrebe državljana BiH, koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka, iako je znala da se navedene osobe bore na strani tzv. “ISIL-a”, u okviru formacija Jabhet al Nusra, Al Nusrah Front i drugim formacijama, koje su na temelju rezolucija UN-a, proglašene terorističkim organizacijama, čiji pripadnici svakodnevnim oružanim terorističkim akcijama, napadima na stanovništvo, ubijanjima, protupravnim zatočenjima i drugim radnjama, provode terorističke aktivnosti na navedenom području.

Optužena ja znajući da se na navedenom području nalazi i Hamzabegović Muradif, koji zajedno s drugim državljanina BiH, sudjeluje u terorističkim aktivnostima, te da dobiveni novac koristi za financiranje tih aktivnosti, u više navrata osiguravala veće novčane iznose u valutama EURO, KM i CHF, te novac uplaćivala i osobno odnosila na područje Sirije, gdje je novac predavala Hamzabegović Muradifu, koji je prema prikupljenim dokazima, novac koristio za davanje plaća osobama koje sudjeluju u terorističkim aktivnostima, kupovinu oružja i druge svrhe.

Kako navode iz Tužiteljstva BiH, optužena se tereti da je osobno, neposredno i posredno prikupljala novac i osiguravala sredstva znajući da će ista biti upotrijebljena u terorističke svrhe i za terorističke aktivnosti i djelovanje terorističke grupe i organizacije, čime je počinila kazneno djelo Financiranje terorističkih aktivnosti iz članka 202. stavak 2. točka b) KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close