Davutoglu

Turska više ne želi vidjeti ISIS na svojoj granici

Vijesti / Flash | 28. 07. 2015. u 07:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski premijer Ahmet Davutoglu je poručio da će antiterorističke operacije protiv organizacija ISIS, PKK i DHKP-C biti nastavljene do postizanja njihovog cilja, a da za to postoji podrška turskog naroda, ali i međunarodne zajednice.

Premijer Davutoglu je u programu turskih televizija ATV i A Haber govorio o aktualnim događanjima u zemlji i tom prilikom istakao da je na današnjem zasjedanju Vijeća ministara razgovarano o aktualnim mjerama koje turske snage sigurnosti provode u okviru borbe protiv terorizma.

Na upit o predstojećim koracima operacije, Davutoglu je kazao da će antiteroristička operacija biti odlučno nastavljena kako bi se zaštitila sigurnost i stabilnost zemlje. Turski premijer Davutoglu naglašava da Turska nije onakva kakva je bila prošlog tjedna, odnosno prije terorističkih napada na njenom jugistoku i ističe da bi svi trebali povesti računa o svojim postupcima.

"Turska više ne želi vidjeti ISIS na svojoj granici", poručio je Davutoglu i dodao da na sutrašnjem vanrednom zasjedanju NATO-a očekuje od svih saveznika da objektivno shvate poziciju Turske i da joj pruže podršku u borbi protiv terorizma.

Ističući da su poruke podrške Turskoj do sada stigle iz više od 120 zemalja svijeta, a da službeno nije bilo onih koji su protiv antiterorističkih mjera, Davutoglu je kazao da postoji jak unutarnacionalni i međunarodni legitimitet akcija koje turske snage sigurnosti provode protiv grupa koje prijete sigurnosti zemlje.

Ukazujući na ekonomski i demokratski progres koji je Turska napravila u proteklih 13 godina, Davutoglu je kazao da je ona i zbog toga postala meta terorista i drugih krugova koji joj ne žele dobro, te dodao da će Turska odgovoriti svakome čija meta napada bude država i narod Turske.

Kopirati
Drag cursor here to close