Negodovanje

Turska ministrica deportirana u Njemačku, prosvjedi u Rotterdamu

Vijesti / Flash | 12. 03. 2017. u 07:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon diplomatskog skandala između Nizozemske i Turske koji je izbio nakon što je nizozemska vlast spriječila turskog ministra vanjskih poslova Mevluta Cavusoglu i ministricu obitelji i socijalne politike Turske Fatmu Betul Sayan Kaya, veleposlanstvo i konzulat Nizozemske u Ankari su zatvoreni iz sigurosnih razloga, piše Anadolija.

Ista procedura primjenjena je i u slučaju kuće otpravnika poslova nizozemskog veleposlanstva i glavnog konzulata.

Ministrica Kaya, čiji je konvoj zadržan u Nizozemskoj je izjavila da je do glavnog konzulata u Rotterdamu pokušala doći u vozilu turskog veleposlanstva, no da je uprokos tome spriječena.

Dnevni avaz danas prenosi kako je Nizozemska policija deportirala tursku ministricu za obiteljska pitanja Fatmu Betul Sajan Kayu u Njemačku nakon što su je nizozemske vlasti proglasile nepoželjnom i privele je kako bi je spriječile da se obrati skupu u znak podrške turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu u Roterdamu.

Nizozemski premijer Mark Rutte izjavio je kako je posjeta turske ministrice neodgovorna i neprihvatljiva, te da je nizozemska vlada nekoliko puta kazala svojim turskim kolegama da ministrica Kaya nije dobrodošla.

Nekoliko stotina prosvjednika s turskim zastavama okupilo se sinoć ispred turskog konzulata u nizozemskom gradu Rotterdamu, tražeći da vide tursku ministricu za obiteljska pitanja dok spor između dvije zemlje eskalira.

Policija je postavila metalne barijere kako bi spriječila prosvjednike da priđu konzulatu, a prethodno je s nizozemske granice vraćen konvoj ministrice za Kaye koja je automobilom krenula iz Njemačke za Nizozemsku.


Kopirati
Drag cursor here to close