Turković

''Nigdje nije prihvatljivo ne raditi svoj posao i primati plaću''

Po njenim riječima, svako odsustvovanje sa posla mora biti odobreno, u protivnom slijede konsekvence predviđene zakonom.
Vijesti / Flash | 29. 07. 2021. u 12:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Vijeća ministara BiH koja je danas otkazana po nalogu predsjedavajućeg Zorana Tegeltije bila je najavljena kao zadnja prije kolektivnog godišnjeg odmora Vijeća ministara BiH, a na dnevnom redu trebalo je da se nađu važne točke koje ne trpe odgodu, upozorila je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

''Vjerujem da će svi pokazati odgovornost te da će u interesu građana 43. sjednica biti zakazana u najkraćem roku. Pred nama je još mnogo posla, treba se boriti sa izazovima pandemije, posebno ekonomskim posljedicama, raditi na reformama i infrastrukturnim projektima, moramo nastaviti rad na ispunjavanju 14 prioriteta Europske unije. Ukoliko je riječ o političkim blokadama i opstrukcijama kao što je najavljeno, onda treba imati u vidu da naše pozitivno zakonodavstvo ne predviđa plaćeno odsustvo sa ciljem provođenja političkih blokada'', navela je Turković.

Po njenim riječima, svako odsustvovanje sa posla mora biti odobreno, u protivnom slijede konsekvence predviđene zakonom.

''Pozivam da se striktno držimo odredbi predviđenih zakonom po kome se rad plaća, a neopravdano odsustvovanje sa posla kažnjava. Institucije Bosne i Hercegovine moraju funkcionirati, obavezuje nas zakon i dužni smo prema građanima raditi svoj posao. Na kraju krajeva, svi za svoj rad primamo plaću iz budžeta. Nigdje u svijetu nije prihvatljivo ne raditi svoj posao i primati plaću koja dolazi od poreskih obaveznika. Ili ćemo raditi i za to biti plaćeni ili ćemo odsustvovati zbog političkog bojkota te onda nećemo biti plaćeni sa mogućnošću da konsekventno dužini odsustvovanja izgubimo posao'', poručila je Tueković putem društvenih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close