Prvi potez

Trump već otpustio veleposlanike SAD-a i naredio da napuste urede

Vijesti / Flash | 20. 01. 2017. u 20:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi američki predsjednik Donald Trump u petak je već povukao prve poteze na novoj funkciji. Independent javlja i kako je Trump otpustio sve američke veleposlanike, a svoje urede moraju napustiti već danas.

Zanimljivo je da Trump nema nikakva rezervna rješenja kad su veleposlanici u pitanju.

Na Facebook stranici Američkog veleposlanstva u BiH objavljeno je kako će se veleposlanica SAD u BiH, Maureen Cormack i uposlenici Veleposlanstva pridružiti Amerikancima diljem svijeta koji će svjedočiti povijesnom činu inauguracije Predsjednika Donalda Trumpa ispred Capitol Hilla, te kako se raduju povratku u BiH.

Donald Trump, koji je prisegnuo ranije u petak, također je potpisao zakon kojim se Jamesu Mattisu, umirovljenom generalu i njegovom kandidatu za ministra obrane, dopušta da stupi na tu funkciju, otkrio je glasnogovornik Sean Spicer.

Trumpova administracija je nakon inauguracije osudila "antipolicijsku atmosferu" u SAD-u te je u priopćenju pozvala na veći broj snaga sigurnosti i djelotvorniju policiju.

"Opasna antipolicijska atmosfera u Americi je pogrešna. Trumpova administracija će joj stati na kraj", objavljeno je na službenoj stranici Bijele kuće nakon preuzimanja dužnosti novog predsjednika.

Dodaje se kako je Trump i dalje predan izgradnji zida na granici s Meksikom kako bi se zaustavila imigracija.

U priopćenju o obrambenoj politici Bijela kuća je nakon inauguracije objavila kako će nova administracija razvijati proturaketne sustave kao zaštitu od Irana i Sjeverne Koreje. 

Kopirati
Drag cursor here to close