Reality Leigh Winner

Trump je 'narančasti fašist'

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna uposlenica optužena za objelodanjivanje tajnih informacija jednom internet portalu u vezi s ruskim obavještajnim hakerskim napadom iz 2016. godine, žalila se na Trumpovu administraciju i pisala o objelodanjivanju informacija na svom javnom Twitter profilu.

Dvadesetpetogodišnja Reality Leigh Winner je bila zaposlena kao suradnica Pluribus International Corporation, u vladinom objektu u saveznoj državi Georgiji od 13. veljače. Njena aktivnost na Twitteru se znatno smanjila nakon tog datuma.

Ministarstvo pravosuđa objavilo je u ponedjeljak optužbe protiv Winnerove, koja je osumnjičena za prosljeđivanje tajnog izvještaja Službe za državnu sigurnost portalu The Intercept koji je te detalje o tom izvještaju objavio u ponedjeljak, javlja CNN.

Winner nije krila svoj prezir prema Trumpu. U noći kada je postalo očigledno da će Trump pobijediti, u objavi na Twitteru je napisala: "Dakle. Ljudi su sranje."

What we know about Reality Winner

Armed FBI agents surrounded Reality Winner as she walked into her Georgia home after a trip to the grocery store -- her family didn't know what she did when she went to work.

Ona je 11. veljače bila posebno aktivna na ovoj društvenoj mreži, izravno se obraćajući predsjedniku nazvavši ga "narančastim fašistom".

Winner je tada napisala da je "najopasniji ulazak u ovu zemlju učinio narančasti fašista kojeg smo pustili u Bijelu kuću".

U studenom je "lajkala" objavu hakerske grupe Anonymous u kojoj se sugerira hakiranje računala tada tek izabranog predsjednika.

Također je "lajkala" objavu od 15. veljače s linkom na članak o navodnom opuštenom pristupu glasnogovornika Bijele kuće bezbjednosti njegovih privatnih informacija, kao i objavu WikiLeaksa u kojoj se navodi članak Wall Street Journala pod naslovom "Špijuni kriju od Donalda Trumpa brige o potencijalnom curenju informacija".

Kopirati
Drag cursor here to close