Ulazak u SAD

Trump dopušta ulazak u SAD svima koji vole njegovu zemlju

Vijesti / Flash | 06. 02. 2017. u 21:03 Sa.M.
Kopirati

Predsjednik Donald Trump najavio je u ponedjeljak da će dopustiti ulazak u Sjedinjene Države ljudima koji "žele voliti našu zemlju", braneći svoja imigracijska i izbjeglička ograničenja tijekom prve posjete stožeru američkog Središnjeg zapovjedništva.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trump je potvrdio svoju podršku NATO-u pred vojnim zapovjednicima i vojnicima i često je pominjao u govoru unutrašnju sigurnost, u jeku sudske borbe oko njegove zabrane ulaska putnicima iz sedam većinski muslimanskih zemalja. On nije izravno spomenuo taj slučaj koji je trenutno predmet u saveznom žalbenom sudu nakon što je niža sudska instanca privremeno ukinula zabranu.

''Potrebni su nam snažni programi tako da ljudima koji vole nas i vole našu zemlji i završit će voleći našu zemlju omogućimo da uđu, a onima koji žele da nas unište i razore našu zemlju držimo izvan nje'', kazao je Trump.

''Sloboda, sigurnost i pravda će prevladati. Porazit ćemo radikalni islamski terorizam i nećemo dopustiti da uhvati korijenje u našoj zemlji. Mi to nećemo dopustiti'', kazao je.

On se također dotkao raznih savezništava u svom govoru, rekavši da "mi snažno podržavamo NATO", prenosi Associated Press.

Kopirati