BiH

Troje Zeničana koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u FBiH dobili zahvalnice

Pozvani su građani da poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze.
Vijesti / Flash | 02. 07. 2020. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutna epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je dobra i stabilna, ali nas to ne smije zavarati i ne smije biti opuštanja, izjavio je dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog stožera i kantonalni ministar zdravstva.

''Imamo 430 ljudi koji su oboljeli, od kojih se veliki broj oporavio i vratio normalnom životu, tako da trenutno imamo oko 100 aktivnih pacijenata u ZDK. Kapaciteti Kantonalne bolnice Zenica su dovoljni da zbrinemo veći broj ljudi, a Krizni stožer je potvrdio strategiju, po kojoj se izdvajamo u odnosu na druge kantone, a to je obvezno kliničko liječenje svih oboljelih od koronavirusa'', rekao je Jupić.

Član Kriznog stožera i načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a dr. Ednan Drljević pozvao je građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze, naglasivši da su kaznene mjere dobrim dijelom doprinijele da ZDK bude kanton s najmanjim brojem novooboljelih po broju stanovnika u FBiH.

Predstavnici Crvenog križa ZDK-a uručili su članovima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i Kantonalnog stožera civilne zaštite ZDK zahvalnice za blagovremeno i sustavno reagiranje u borbi protiv pandemije koronavirusa u ovom kantonu. Zahvalnice je dobilo i troje Zeničana (Olivera Zilić, njena kćerka Dajana Zilić i zet Kenan Agić), koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u Federaciji BiH, a koji su se uspješno oporavili nakon bolničkog liječenja u Kantonalnoj bolnici Zenica, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close