Umjesto sprijeda ušao nam je sazada

Troje zaraženih u Mostaru!

''Umjesto sprijeda ušao nam je sazada'', rekao je ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić.
Vijesti / Flash | 18. 03. 2020. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Tri pacijenta su pozitivna na korona virus u Mostaru.  Svi oni su bili u kontaktu s prvim pacijentom'', rekao je to dr. Jurica Arapović, liječnik Klinike za infektivne bolesti, na konferenciji za medije koja je danas održana u Mostaru.

Arapović je istaknuo kako je prvi pacijent stabilno, ima obostranu upalu pluća, srednjo - teška klinička slika Covida virusa.

''Drugi kontakt je njegova supruga. Sin je bio jučer negativan, no danas ćemo ponovno uraditi testove. Treći kontakt jeste porođena babinjača u Intenzivnom odjelu, i to je problem koji upravo rješavamo. Također, postupak testiranja djeteta je u tijeku'', rekao je dr. Arapović.

Foto: Bljesak.info / dr Arapović pred medijima

Naveo je kako je u tijeku širi epidemiološki izvod s kontaktima, kojih ima jako mnogo, a savjet je da se svi jave nadležnom liječniku, bez panike.

''Ne trebaju se svi nužno testirati, no to je sad prioritet. Na tome Krizni stožer radi i zasjeda. Pacijent broj jedan ne zabrinjava i tražimo tko je nulti pacijent, odnosno onaj tko ga je inficirao'', rekao je dr. Arapović i istaknuo kako zaraženi pacijent i dalje tvrdi da nije bio u zemljama Europske unije i da oni takav podatak nemaju.

Ravnatelj mostarske bolnice je demantirao glasine da je bilo tko zbog jučerašnje situacije, od osoblja bolnice, dobio otkaz te naveo kako je liječnik koji je primio pacijenta u izolaciji.

Foto: Bljesak.info / 

''Nitko nije dobio otkaz, u paniku može uletjeti bilo tko. Imali smo situaciju koju nismo predvidjeli, no napravil smo svoj posao do kraja. Osam ljudi je poslano u samozolaciju i to ćemo raditi i dalje. Ima nas dovoljno, uz brigu o pacijentima vodimo i brigu o osoblju. Liječnik koji ga je primio je u izolaciji, nije suspendiran, o tome ćemo kad ovo sve prođe'', rekao je dr. Kvesić i poručio kako je panika oko korona virusa gora od samog virusa.

Foto: Bljesak.info / Pred medijima...

Sva ti slučaja su povezana, a nažalost, kako je istaknuto sve je počelo u Intenzivnom bloku i u Plućnom odjelu.

''Umjesto sprijeda ušao nam je sazada'', rekao je ravnatelj mostarske bolnice Ante Kvesić.

Na upit o preseljenju Ginekološkog odjela SKB Mostar u bolnicu u Južnom logoru, kako su to neki mediji naveli, istaknuto je kako je trenutno zaustavljen program porođaja dok se epidemiološki sve ne izvidi, nakon čega će vidjeti tko će ostati na Odjelu a koga će poslati kući.

Kopirati
Drag cursor here to close