Jedna osoba uhićena

Troje mrtvih u napadu na policijsku postaju u Turskoj

Vijesti / Flash | 18. 08. 2016. u 06:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četrdeset ljudi je ranjeno, a troje je umrlo kada je automobil-bomba eksplodirala u blizini policijske postaje i vojarne u istočnoj turskoj pokrajini Van u blizini iranske granice u srijedu, javila je tiskovna agencija Dogan.

Brojna policijska i vozila hitne pomoći viđena kako jure na mjesto eksplozije, koja je bila podmetnuta pod jednu policijsku postaju, javljeno je.

Premijer Binali Yildirim, govoreći uživo na televiziji iz Ankare, potvrdio je da je došlo do napada na policijsku postaju u Vanu, ali nije ulazio u detalje, piše Hina.

N1 javlja kako je meta napada bila policijska postaja u dijelu grada Ipekiolu.

Nakon napada policija je izašla na mjesto događaja i identificirala pripadnika militantne grupe za koga se sumnja da je dovezao auto - bombu ispred policijske postaje.

Nije poznato tko stoji iza napada, ali mediji uz vijest ističu da kurdski militanti često napadaju policijske postaje i druge ispostave sigurnosnih snaga automobil-bombama.

Jugoistočni dio Turske, pretežno naseljen Kurdima, preplavljen je nasiljem otkad je u srpnju prošle godine propalo primirje sklopljeno između države i zabranjene Kurdistanske radničke stranke (PKK) prije dvije i pol godine.

Kopirati
Drag cursor here to close