HSPF organizira javnu tribinu

Tribina u Mostaru: 'HVO – jučer, danas, sutra'

''Ovom tribinom želimo skrenuti pozornost na njihove probleme te iskazati želju da se braniteljima osiguraju osnovna prava i riješe njihovi problemi''
Vijesti / Flash | 04. 04. 2018. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Ilustracija

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF), u suradnji s Hrvatskim dokumentacijskim centrom Domovinskog rata u BiH, organizira javnu tribinu "HVO - jučer, danas, sutra" koja će se održati u petak, 6. travnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati.

Na tribini će govoriti predsjednik Glavnog vijeća Udruge 'Hrvatska zajednica Herceg-Bosna' Vladimir Šoljić, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH Željko Raguž i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ZHŽ-a Mladen Begić.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću HSPF-a, tribina je dijelom reakcija na nove udare na konstitutivnost Hrvata u BiH koji su uslijedili nakon presude Haškog suda u predmetu Prlić i ostali.

Organizatori također ističu kako s tribine žele poslati jasnu poruku da Hrvati nisu nikakva manjina već državotvoran narod bez kojega BiH ne može postojati.

Usto, žele ukazati na probleme razvojačenih branitelja koji posljednjih mjeseci prosvjeduju na graničnim prijelazima kako bi pridobili pozornost šire javnosti.

''Ovom tribinom želimo skrenuti pozornost na njihove probleme te iskazati želju da se braniteljima osiguraju osnovna prava i riješe njihovi problemi. Također, važno je podsjetiti da je HVO bio i ostao legalna i legitimna vojna komponenta koja je pretočena u Vojsku FBiH, pa zatim u Oružane snage BiH i kao takva je imala važnu ulogu u očuvanju cjelovitosti BiH što se ne smije zaboraviti'', navodi se u priopćenju.  

Kopirati
Drag cursor here to close