Administrativni problemi

Tri kombija sa pomoći iz Neuma vraćena sa granice

Nažalost, ovaj se put politici pridružila i pandemija, pa će, kako stvari stoje, deke, jakne, dječja robica, pelene, higijenske potrepštine…sve ono što su Neumljani puna srca odvojili od sebe i svojih usta, morati vratiti nazad.
Vijesti / Flash | 30. 12. 2020. u 18:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dnevnik.ba / Kombi iz Neuma s pomoći za Petrinju

Tri kombija puna pomoći za Petrinju, Sisak, Glinu i druga mjesta stradala u razornom potresu iz Neuma su ovog poslijepodneva pod pečatom Crvenog križa krenula put Banovine.

Nažalost, uspjeli su stići samo do graničnog prijelaza Klek/Neum odakle im je bilo zabranjeno daljnje putovanje.

Hrvati s ove i one strane granice uvijek su se pomagali i držali jedni do drugih bez obzira na politike koje su ih razdvajale.

Nažalost, ovaj se put politici pridružila i pandemija, pa će, kako stvari stoje, deke, jakne, dječja robica, pelene, higijenske potrepštine…sve ono što su Neumljani puna srca odvojili od sebe i svojih usta, morati vratiti nazad, javlja Dnevnik.ba.

Netko bi se već večeras ugrijao jaknom, a nečije bi dijete pojelo čokoladicu i dobilo plišanca od svog vršnjaka sa juga Hercegovine. Ali neće.

Neumljani razumiju odredbe, navikli su na granice, znaju sve, ali nadali su se da se u katastrofama ljudskost stavlja iznad propisa.

''Ipak, Petrinja, Glina, Sisak, i sva okolna mjesta i zaseoci, i večeras ćete biti u našim molitvama'', poručili su Neumljani.

Bljesak.info doznao je u srijedu navečer kako su tri kombija sa pomoći iz Neuma ipak prošla granicu.

Prema informacijama koje imamo, problem je bio u tome što stvari koje su se nalazile u kombiju nisu bile ispravno pobrojane i popisane, sukladno zakonskim odredbama.

Kako javlja naš izvor iz Neuma, tri kombija su na putu za Petrinju.

Kopirati
Drag cursor here to close