Nova odluka

Trgovine i ljekarne u Čapljini mogu raditi od 6 do 18 sati

Krizni stožer grada Čapljine je u punoj pripravnosti te u kordinaciji sa drugim službama konstantno provode mjere u sprječavanju širenja virusa.
Vijesti / Flash | 30. 03. 2020. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer grada Čapljine, zbog zabrinutosti uzrokovane korona virusom te shodno pridržavanju svih mjera i preporuka nadležnih organa sastao se danas te donio zapovijed o novom reguliranju radnog vremena trgovinama prehrambenih proizvoda, kao i objektima u kojima se vrši prodaja higijenskih proizvoda i ljekarni koje djeluju na području Čapljine.

“Na sastanku je donesena zapovijed da sve trgovine rade u radnom vremenu od 6 do 18 sati”, potvrdio je za Bljesak.info gradonačelnik I zapovjednik Kriznog stožera grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Krizni stožer grada Čapljine je u punoj pripravnosti te u kordinaciji sa drugim službama konstantno provode mjere u sprječavanju širenja virusa.

“Prije nekoliko dana ispred Doma zdravlja postavili smo trijažnu sobu (kontejner) te šator za karantenu, za sve one koji dođu iz stranih zemalja, a budu imali povišenu temperaturu i simptome gripe. Do sada smo podijelili 170 višekratnih maski s filterom, uspostavili Mobilni tim za ovjeru punomoći osobama kojima je izrečena zabrana kretanja, izvršili čišćenje, pranje i dezinficiranje ulica i javnih površina te sukladno dostupnosti dezinficijensa to ćemo činiti I u buduće. Sve gradske službe rade ali u smanjenom kapacitetu; gradska uprava, komunalno, Dom zdravlja… s tim što smo jedan dio djelatnika u Domu zdravlja iz preventive još prije  poslali kući. Ne daj Bože da dođe do zaraze jednog liječničkog tima, da imamo odmah zamjenu. Nadam se da do toga neće doći, ali kada vidimo šta se događa u okruženju, moramo biti spremni na sve”, kazao je Vidić te dodaje kako se jako puno čapljinskih gospodarstvenika javilo, ponudilo pomoć I stoje na raspolaganju.

S druge strane, bez obzira na situaciju s koronavirusom, komunalne djelatnosti se na čapljinskom području odvijaju normalno.

“Redovito se odvozi smeće, metu se ulice, podrezujemo platane jer unatoč koronavirusu proljeće je tu I sve te radove treba obaviti na vrijeme”, ističe Vidić

Kopirati
Drag cursor here to close