FUCZ

Trebižat raste: Na snazi redovne mjere obrane od poplava

U nekim općinama povišeni vodostaji rijeka, na snazi mjere obrane.
Vijesti / Flash | 04. 01. 2021. u 11:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) navela je u redovnom izvještaju da je visina vodostaja na pojedinim rijekama i pritokama povišena.

Vodostaj Une u Gradu Bihaću iznosi 82 cm, u nedjelju je u isto vrijeme iznosio 85 cm (kritična točka je 100 cm).

Visina vodostaja Save u Bosanskom Brodu iznosi 600 cm (pripremno stanje), Bosanskom Šamcu 447 cm (normalno stanje), Orašju 687 cm (normalno stanje).

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati bio je 198,69 m.n.m., (točka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje u nedjelju, nivo je identičan. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Vodostaj Trebižata jutros u 8.00 sati, vodomjerna postaja Humac, iznosio je 319 cm. Na snazi su redovne mjere obrane od poplava.

Na području Hercegbosanske županije vodostaji rijeka i pritoka su u opadanju, dok su vodostaji rijeka i svih vodenih tokova na području Zeničko-dobojskog kantona povišeni.

U naselju Borova ravan u Općini Uskoplje 3. siječnja pojavilo se manje klizište uslijed pojave podzemne vode. U neposrednoj blizini se nalazi jedna privatna kuća koja bi mogla biti ugrožena ukoliko dođe do pogoršanja situacije na ovom lokalitetu.

Kopirati
Drag cursor here to close