Opći potop

Poplavljeni objekti u Trebinju: Za dva dana palo više kiše nego za mjesec dana

U Trebinju je u protekla 24 sata zabilježeno 109 litara kiše po metru četvornom.
Vijesti / Flash | 30. 10. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay | Ilustracija

Na jugu Republike Srpske (RS) za dva dana palo je više kiše nego za mjesec dana, podaci su Hidrometeorloškog zavoda RS. 

U Trebinju je u protekla 24 sata zabilježeno 109 litara kiše po metru četvornom, a na području Bileće 96 litara. 

Obilne kišne padaline uzrokovale su probleme stanovnicima Trebinja. 

Vatrogasci su tijekom noći i jutros ispumpavali vodu u sedam objekata koji se nalaze neposrednu uz rijeku Trebišnjicu, u naseljima Rastoci i Bregovi, te u Petrovom polju i Tini.

Usljed naglih oborinskih voda, poplavljeno je nekoliko podrumskih prostorija privatnih stambenih objekata ili poslovnih prostora i dio oranica uz vodotoke. U pojedinim objektima intervenirale su i vatrogasne ekipe.

''Naša postrojba je od sinoć intervenirala na ulicama i u objektima na ispumpavanju vode, na pet točaka u gradu. Sada je stanje stabilno'', ističe Tripo Ćuk, zapvojednik TVЈ Trebinje.

 

Usljed naglog dotoka podzemnih voda i djelomičnog zamućenja vode na izvorištu Vrelo Oko, iz poduzeća Vodovod korisnicima preporučuju prokuhavanje vode za piće.

''Ovo se u Trebinju događa svake godine i nije ništa novo. Međutim, izgradnjom novog rezervoara Vrelo Oko, u budućnosti bi trebalo da se stabilizira, jer nećemo pumpati vodu u sustav, već zaustaviti rad pumpi i sačekati da zamućenje prođe'', navodi Spasoje Radović, direktor ЈP Vodovod Trebinje.

Kopirati
Drag cursor here to close