Mjere

Trebinje objavilo popis osoba u samoizolaciji

Ažuriranje liste bit će vršeno svakodnevno.
Vijesti / Flash | 24. 03. 2020. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski Stožer za izvanredne situacije objavio je popis 252 osobe iz Trebinja koje se nalaze u kućnoj izolaciji, kao preventivnoj mjeri zbog pandemije novog virusa korona, objavljeno je iz ovog stožera.

"Na popisu se nalaze osobe koja su u proteklom razdoblju prešle granicu BiH i ušle u Republiku Srpsku, odnosno BiH ili su doputovali iz mjesta gdje je zabilježen virus korona", navodi se u priopćenju.

Ažuriranje liste bit će vršeno svakodnevno.

"Osnovno pravilo kućne izolacije jeste da osoba ostane kod kuće i izbjegava bliski kontakt s drugim ljudima koji predstavlja svaki kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra", apeliraju iz trebinjskog stožera, prenijela je Srna.

Počela je i pojačana kontrola svih osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji koju, više puta dnevno, vrši više od 50 ljudi.

"Mole se svi građani da ukoliko primijete neku osobu koja bi trebala biti u kućnoj izolaciji, a ne poštuje je, to prijavi na broj 121 ili 122", navodi se.

Iz Stožera su još jednom zahvalili građanima i gospodarstvenicima koji imaju razumijevanja za sve preventivne mjere koje je donio gradski Stožer za izvanredne situacije.  

Kopirati
Drag cursor here to close