I sa švercerima

Trebinje muku muči s migrantima

Policija u Trebinju muku muči s migrantima, ali i krijumčarima migranata.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2019. u 12:42 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na području u nadležnosti Policijske uprave Trebinje za 100 posto je povećan broj nelegalnih migranata, ali policija kontinuirano provodi aktivnosti na zaštiti građana i njihove imovine, kao i na dokumentiranju ljudi koji se bave krijumčarenjem migranata'', izjavio je načelnik Uprave Siniša Laketa.

"Ono što nas opterećuje i što ne možemo izbjeći su migranti", rekao je Laketa na konferenciji za novinare o rezultatima rada policije u listopadu.

On je naglasio da su pripadnici Policijske uprave Trebinje u listopadu imali kontinuirane aktivnosti po svim pitanjima sigurnosti na području istočne Hercegovine, što je rezultiralo zadovoljavajućim stanjem sigurnosti u ovoj regiji.

Laketa ističe da je tome doprinijela i dobra suradnja sa stanovnicima Hercegovine sa kojima je policija u stalnom kontaktu, jer određene informacije građana doprinose brzom reagiranju i rasvjetljavanju kaznenih djela.

On je rekao da u listopadu nije bilo prometnih nesreća a sa poginulim osobama, ali da je najveći problem to što sve veći broj vozača sjeda za volan pod utjecajem alkohola, pa će sljedeće aktivnosti biti usmjerene na tu problematiku.

Načelnik Sektora krim-policije u Policijskoj upravi Trebinje Bojan Dabić rekao je da je na području ove uprave u listopadu evidentirano 35 kaznenih djela, za 10 više nego u istom mjesecu prošle godine.

"Na opći kriminalitet se odnosi 30 kaznenih djela, na zloupotrebu droga jedno kazneno djelo i na privredni kriminalitet četiri kaznena djela", naveo je Dabić.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Trebinje Petar Kozjak rekao je da je u listopadu javni red i mir narušen 27 puta, te počinjena 42 prekršaja iz ove oblasti.

"Na području Trebinja evidentirano je 15 prekršaja, u Nevesinju 12, Bileći sedam, Gacku šest, te po jedan na području Berkovića i Ljubinja", naveo je Kozjak.

On je dodao da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, te da se najviše prekršaja dogodilo na ulicama i trgovima poslije ponoći.

Na današnjoj konferenciji čelnici Policijske uprave Trebinje su napomenuli da od 15. stdeunog počinje zimska sezona i da sva vozila moraju imati zimsku opremu.

Kopirati
Drag cursor here to close