Sve više slučajeva

Trebinje: I muškarci žrtve nasilja u obitelji

Vijesti / Flash | 03. 02. 2017. u 08:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Centra javne bezbjednosti Trebinje u prošloj godini je evidentirano 40 slučajeva nasilja u obitelji, od kojih su 25 okarakterizirani kao prekršaj, a 15 kao kazneno djelo.

Za ta kaznena djela nasilja u obitelji ili obiteljskoj zajednici prijavljeno je 15 osoba, 14 muškog i jedna ženskog spola.

Nasilje je izvršeno nad 18 osoba, 11 ženskog i sedam muškog pola, podaci su ovog centra.

Najviše ovih kaznenih djela je evidentirala Policijska postaja Trebinje - šest, u Gacku ih je bilo četiri, a u Bileći, Ljubinju i Berkovićima po dva kaznena djela. Jedno kazneno djelo je počinjeno na štetu maloljetnika.

Mreža žena MUP-a RS zajedno s Ministarstvom obitelji, mladih i sporta RS-pokrenula je projekt ''Senzibilizacija i edukacija nastavno-pedagoškog kadra osnovnih škola u oblasti kaznenih djela protiv braka i obitelji“.

Cilj projekta je da se nastavnici i pedagozi upoznaju s ranim znacima nasilja u ovom slučaju nad djecom, bilo da se radi o fizičkom, psihičkom ili seksualnom nasilju, ali, također, i da mogu prepoznati na osnovu ponašanja djeteta da se nasilje događa u njegovoj obitelji, a da ono nije izravna žrtva.

Nastavnici su ti koji mogu uočiti prve znakove te je iz tog razloga neophodno da su u tijeku sa zakonskim rješenjima.

Kopirati
Drag cursor here to close