Kud s migrantima?

Tražit će se zatvaranje prihvatnih centara Bira i Miral u USK-u

Rade Kovač naveo je da su Operativnu skupinu informirali o preuzimanju koordinacije rada ta dva privremena prihvatna centra u skladu s Odlukom Vijeća ministara BiH.
Vijesti / Flash | 11. 07. 2019. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privremeni prihvatni centri ''Sedra'' u Cazinu i ''Borić'' u Bihaću od danas će biti pod kontrolom Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Rade Kovač iz Službe za poslove sa strancima BiH, na jučerašnjem sastanku predstavnika Službe i Operativne skupine za situaciju s migrantima i izbjeglicama u Unsko-sanskom kantonu (USK), naveo je da su Operativnu skupinu informirali o preuzimanju koordinacije rada ta dva privremena prihvatna centra u skladu s Odlukom Vijeća ministara BiH.

''Također, prezentirali smo i Memorandum, odnosno pravila kućnog reda i siguran sam da će se to vrlo brzo vidjeti i na funkcioniranju ovih centara. Kada govorim o pravilima kućnog reda, tu ćemo maksimalno surađivati s Ministarstvom unutarnjih poslova USK, cijeneći sigurnosnu situaciju u ovom dijelu države'', istaknuo je on, javlja BHRT.

Ministar unutarnjih poslova USK Nermin Kljajić najavio je skorašnji sastanak u Bruxellesu s predstavnicima Europske unije i Europske komisije, na kojem će pored državnog izaslanstva prisustvovati i kantonalni premijer, te gradonačelnik Bihaća.

''Na tom sastanku ćemo ponoviti da nismo zadovoljni dosadašnjim načinom upravljanja migracijskim procesom u našoj zemlji te da USK ne može biti zbirni centar migranata za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tražit ćemo zatvaranje prihvatnih centara Bira i Miral te pomoć u pronalasku lokacije van urbanog područja na koju ćemo izmjestiti ljude koji sada borave u ta dva migraciona kampa'', ustvrdio je Kljajić.

Kopirati
Drag cursor here to close