Davno je to bilo

Pogledajte more ljudi u Duvnu 1995.

Barem duplo stanovništva nego sada, puno više nasmijanih lica, mladosti i bezbrižnosti.
Vijesti / Flash | 09. 04. 2019. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot Youtube / Park je bio glavno okupljalište mladih 

Stara askona, dva mladića i djevojka prekrasnih crta lica u posebno odabranoj haljini kreću iz jednog sela kraj Buškog jezera na dernek koji Duvnjaci čekaju cijelu godinu, tako počinje priča o Tomislavgradu 1995. u videu trajanja 50ak minuta koji je objavljen prije par dana na YouTube kanalu.

Video koji je izazvao oduševljenje kod Duvnjaka, ali i šire prikazuje zlatne godine ovoga mjesta. Barem duplo stanovništva nego sada, puno više nasmijanih lica, mladosti i bezbrižnosti.

Video: Tomislavgrad 1995.

Iz zanimljivih snimki može se primijetiti kako se puno toga promijenilo u ovome gradu. U međuvremenu iz mnoštva zelenila 1995., nikle su visoke građevine koje, doduše, danas 2019. uglavnom zjape prazne. Zelene šetnice su danas popločane tamne ulice, kojima prolaze samo sjene onih nasmijanih lica iz srpnja 1995. 

Foto: Mandino-selo-com / Fotografija sa proslave sv. Nikole Tavelića u srpnju 2018.

U Tomislavgradu te godine bila je prava ''špica''. Prepune terase kavana od koje su danas ostali tek maleni kafići sa stalnim gostima, koncert kod tomislavgradskog samostana nakon mise, mnoštvo djece, roditelja, djevojaka i momaka koji paradiraju kroz cijeli grad.

Gledajući video, mnogi Duvnjaci će se pokušati prisjetiti kada je zadnji put bilo toliko automobila na ulicama. Ovu brojku ne mogu prestići ni dani ''oko Velike Gospe'' zadnjih par godina, kada dolaze svi gastarbajteri u svoj rodni kraj. 

Foto: Screenshot Youtube / 

Sve je, moglo bi se reći, drugačije nego nakon 24 godine, pa i glazba u kojoj su mladi uživali. Tog ljeta u noći 1995. mogli su se čuti zvuci rock koncerta na koji su pohrlili svi Duvnjaci, a i njihovi susjedi za razliku od danas kada mlade uglavnom okupljaju folk hitovi.

Kopirati
Drag cursor here to close