Dan Općine

Ibrahimu Kapetanoviću medalja Općine Tomislavgrad

Dan općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima, a vijence su položili brojna izaslanstva iz BiH te Republike Hrvatske.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2019. u 15:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tomislavcity / Dan općine Tomislavgrad 2019.

U sklopu manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" u Tomislavgradu je u ponedjeljak svečano obilježen i Dan općine, kada je uručena i medalja Općine Ibrahimu Kapetanoviću.  

Inače, Dan općine slavi se u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike. 

Općina svake godine na svoj Dan dodjeljuje javna priznanja zasluženim pojedincima tako da je općinsko povjerenstvo za dodjelu nagrada i drugih priznanja odlučilo da se Kapetanoviću medaljon Općine dodijeli za izniman doprinos u kulturnome i vjerskome, a posebno u humanitarnom djelovanju na području ove općine. Kapetanović je inače općinski vijećnik. 

Dan općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima, a vijence su položili brojna izaslanstva iz BiH te Republike Hrvatske. 

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje održao je duvanjski gvardijan fra Sretan Ćurčić, nakon čega je u kino dvorani upriličen svečana sjednica Općinskog vijeća. 

Foto: Tomislavcity / Dan Općine Tomislavgrad

Nazočne vijećnike i njihove goste pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Luka Krstanović,  istaknuvši daljnje projekte oko izgradnje infrastrukture i zaštite okoliša, dok se načelnik Vukadin u svom govoru osvrnuo na proteklu godinu, uključujući i projekte koji su završeni. 

Od uzvanika nazočnim su se obratili gradonačelnik Novske Marin Piletić s kojim je načelnik tomislavgradske općine Ivan Vukadin u ponedjeljak potpisao Povelju prijateljstva te general Željko Glasnović, kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. 

Kopirati
Drag cursor here to close