Na koga se misli?

Tomislavgrad: Općinari nisu htjeli raspravljati o raskrižju na kojem je kasnije poginuo mladić

Vijesti / Flash | 11. 08. 2017. u 09:04 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 23-ogodišnji Tomislav Skočibušić pokrenula je novo pitanje nebrige vlasti za apele građana da se riješe pitanja opasnih prometnica u Tomislavgradu.

Naime, čovjek koji živi neposredno do raskrižja na kojoj se 10. kolovoza dogodila kobna prometna nesreća apelirao je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća da se iznađe rješenje za nju.

''Ne možete reći da niste znali!'', napisala je to Gabrijela Mioč, koja je javnost upozorila na činjenicu da su se vlasti ponovno oglušile na apel građana.

Naime, Mioč je majka djevojčice koja je prije godinu dana poginula na prometnici u gradu te koja je odbila medaljon Općine Tomislavgrad upravo zbog činjenice da vlasti nisu reagirale na peticiju građana da se na toj prometnici ugradi ležeći policajac.

Obitelj Mioč darivala je organe preminule djevojčice te tako spasila šest života, a Gabrijela je uzdrmala javnost svojim govorom vijećnicima nakon što je odbila medaljon.

Portal Bljesak.info raspitivao se kod duvanjskih općinara o reakciji na peticiju, ali su nam rekli kako ne znaju što će se dogoditi.

Prometna signalizacija se nije postavila, a u Općini Tomislavgrad su nam tada rekli kako se po njihovim saznanjima ništa ne radi po tom pitanju, a ne znaju ni hoće li.

''Ležeći policajac u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu nije postavljen. Ne znamo planira li se postavljanje, jer je u planu rekonstrukcija cijele ulice. Kada se odabere izvođač radova tada ćete njih morati pitati hoće li se tu postaviti ležeći policajac'', rekli su za Bljesak.info iz Općine Tomislavgrad.

Inače, spomenuta ulica, u kojoj se nalazi i dječji vrtić, često je punila rubrike crnih kronika. Tako su nedaleko od mjesta tragedije prije tri godine u prometnoj nesreći stradale dvije osobe, a u istoj ulici poginuo je jedan mladić. A i raskrižje na kojem je poginuo Skočibušić često je mjesto prometnih nesreća.

Duvanjska Majka Hrabrost, kako su neki prozvali Gabrijelu zbog njezina čina, poslala je poruku odgovornima iz naše Općine, da konačno krenu slušati savjete građana vezane za nelogična prometna rješenja.

''Ne želim nikoga posebno pozivati na odgovornost, mislim da ovo treba svima odgovornim služiti kao opomena. Ne čekajte da se stvari same od sebe riješe. Jer neće! Na zahtjeve i sugestije građana ne odmahujte rukom. Da ste reagirali na zahtjev s prethodne sjednice OV možda se mogla izbjeći ova strašna nesreća. Zabrinuta sam kako za sigurnost svoje djece tako i za ostale stanovnike našeg grada, naše općine. Ne etiketirajte svaku kritiku političkom sujetom, poradite malo na poboljšanju prometnih rješenja. Tako ćemo se svi osjećati i ne samo osjećati već i biti sigurniji'', napisala je Gabrijela.

Kopirati
Drag cursor here to close