Prometna signalizacija

Tomislavgrad: Lakše darivati medaljon, nego izraditi ležećeg policajca

Vijesti / Flash | 19. 06. 2017. u 14:38 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gabrijela i Josip Mioč, roditelji koji su donirali organe svoje tragično preminule šestogodišnje kćeri Božane spasivši time živote šestero druge djece, dobit će najviše odlikovanje Općine Tomislavgrad.

Ovakvim humanitarnim činom, bračni par Mioč je zaslužio sva moguća odlikovanja za svoju humanost, a njihovi sugrađani su se željeli potruditi da spomenuta cesta ne odnese više niti jedan život.

Nakon prometne nezgode koja se dogodila u lipnju prošle godine, stanovnici tomislavgradskog naselja Latice su potpisivali peticiju za sigurnosnu izmjenu prometne signalizacije i postavljanje ležećih policajaca u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu, gdje je nastradala šestogodišnja djevojčica.

No, ni dan danas, godinu dana nakon tragedije, ležeći policajac nije postavljen, a nitko ne zna ni je li u planu postavljanje.

U ožujku ove godine iz MUP-a HBŽ-a su nam rekli kako je Policijska postaja Tomislavgrad upoznata sa situacijom da je dobar dio građana potpisao peticiju, te je od strane MUP-a napravljen zahtjev prema Općini. Ta peticija i zahtjev su proslijeđeni.

Prometna signalizacija se nije postavila, a u Općini Tomislavgrad su nam rekli kako se po njihovim saznanjima ništa ne radi po tom pitanju, a ne znaju ni hoće li.

''Ležeći policajac u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu nije postavljen. Ne znamo planira li se postavljanje, jer je u planu rekonstrukcija cijele ulice. Kada se odabere izvođač radova tada ćete njih morati pitati hoće li se tu postaviti ležeći policajac'', rekli su za Bljesak.info iz Općine Tomislavgrad.

Inače, spomenuta ulica, u kojoj se nalazi i dječji vrtić, često je punila rubrike crnih kronika. Tako su nedaleko od mjesta tragedije prije tri godine u prometnoj nesreći stradale dvije osobe, a u istoj ulici poginuo je jedan mladić.

Čini se kako je u duvanjskom kraju lakše darivati medaljon, nego promijeniti prometnu signalizaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close