Svaka čast, majstori!

To je BiH: Obnovili bolnicu zbog vatre, a sada je uništava voda

Padovi na obnovi spomenutog odjela, koji je uništen u požaru koji je pogodio ovu zdravstvenu ustanovu prije više od šest godina…
Vijesti / Flash | 08. 11. 2019. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kiša koja je padala proteklih dana pričinila je štetu na nedavno otvorenom Odjelu kirurgije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a razlog je nekvalitetno urađen krov, koji je propustio vodu, objavili su iz ove zdravstvene ustanove.

Prema riječima Hajrudina Halilovića, zamjenika direktora bolnice, bili su prisiljeni pacijente iz pet bolničkih soba premjestiti kat niže zbog toga što je voda prošla kroz strop i bočne zidove, pišu Nezavisne novine.

"Odmah smo pozvali firmu koja je radila krovnu konstrukciju i rekli su nam kako je vjetar podigao dio krova, a potom je kiša uradila svoje. Nadamo se da će šteta što prije biti sanirana kako bi se normalizirao rad, jer sada radimo u znatno otežanim uvjetima. Trenutno čistimo i sušimo prostorije i očekujemo da se stanje normalizira za dva do tri dana", kazao je Halilović za Nezavisne.

Svečano otvorenje

Inače, radovi na obnovi spomenutog odjela, koji je uništen u katastrofalnom požaru koji je pogodio ovu zdravstvenu ustanovu prije više od šest godina, okončani su prije nešto više od dva tjedna i on je potom svečano otvoren.

Prije toga, operativni zahvati su vršeni u improviziranim uvjetima, na Odjelu neurologije, koji je privremeno bio prilagođen tim potrebama. Međutim, neki sofisticiraniji zahvati, zbog svoje složenosti i neadekvatnih uvjeta, nisu se mogli obavljati u Kantonalnoj bolnici, već su se pacijenti slali u Tuzlu ili Sarajevo.

U rekonstrukciju Odjela kirurgije uloženo je nešto više od 1,5 milijuna maraka, a sredstva su osigurali grad Bihać i Vlada Unsko-sanskog kantona, dok je do sada u cjelokupnu obnovu Kantonalne bolnice, prema procjenama, uloženo više od tri milijuna maraka, navode banjalučke novine.

Istraga bez rezultata

Naime, u noći između 25. i 26. srpnja 2013. godine požar je zahvatio potkrovlje ove zdravstvene ustanove te se potom proširio na najznačajnije odjele: operacijske sale, laboratoriju, mikrobiologiju, radiologiju, dječju kirurgiju, kompletnu dijagnostiku i abdominalnu kirurgiju.

  / Požar je gutao bolnicu

Nakon što je požar uništio više odjela i pričinio znatnu štetu, bolnica je radila s dosta poteškoća i znatno umanjenim kapacitetima, što se često odražavalo i na razinu pruženih zdravstvenih usluga. Do danas nije ponuđen nijedan službeni rezultat istrage o uzrocima požara, tako da i dalje ostaje nepoznanica zbog čega je izgorjela Kantonalna bolnica.

Kopirati
Drag cursor here to close